november 18, 2020 · No Comments!

Pályázatok

  • Pályázati azonosító: EXP2020-NEP-000062
  • Pályázat címe: A Hernyák bor, pezsgő és gin külpiaci részesedésének növelésetermékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban
  • Projekt időtartama: 2020.09.01-2022.11.30.
  • Támogatási összeg:  49 056 000 Ft

Pályázat tartalma

A Hernyák birtok a külpiacra lépést elsősorban az online térben és a saját árubemutatók megvalvalósításával kívánja elérni. Az elsődleges célpiacok az EU területén belül Románia, azon kívül pedig Szerbia. További cél még Európán túl is exporttevékenységet kialakítani Japán és Kanada területén. A jelenlegi helyzetet figyelembe véve elsősorban saját szervezésű rendezvényekben gondolkodunk. Az árubemutatóinkra meghívott kisebb számú (maximum 150 fő) látogató mellett betarthatóak a vírus okozta helyzetből fakadó új biztonsági követelmények. Azonban a nagyobb elérés érdekében szeretnénk fejleszteni online felületeinket is. Olyan virtuális bemutatkozó teret szeretnénk kialakítani, ahol a potenciális vásárló minden szükséges információt megtalálhat egyes termékeinkről (online katalógus formájában), webshop szerűen önállóan vásárlásokat tud indítani, ugyanakkor lehetősége van azonnali online kapcsolatot kialakítani, további kérdések egyeztetése okán.

A fejlesztésünk alapvető célja, hogy a megváltozott piaci viszonyokhoz igazodva mégis előremutató fejlődést, növekvő exportpiacot tudjunk realizálni. 


Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap

  • a Kedvezményezett neve: Hernyák Termelő és Szolgáltató Kft.
  • pályázati felhívás neve, kódszáma: VP-3-4.2.1-15, Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban
  • a projekt címe, azonosító száma: 186802458
  • a szerződött támogatás összege:
  • a támogatás mértéke (%-ban): 50 %
  • a  projekt  tervezett  befejezési  dátuma: 2020. szeptember 30.

A projekt tartalmának rövid bemutatása

Fejlesztésünk célja egy korszerű, energia hatékony, megújuló energiaforrásokra alapozott épület kialakítása, amely során kibővítjük a jelenlegi tevékenységeinket. Az épület megtervezésekor figyelembe vettük az élelmiszeripari előírásokat, ami a kivitelezés során is az egyik legfontosabb szempont lesz. Az energiahatékonyság jegyében kialakításra került egy szigetüzemű napelemes rendszer, így az ezáltal
megtermelt energiát az üzem energiafelhasználására tudjuk fordítani. A technológia kiépítése során külön figyelmet szenteltünk a gravitációs eljárások alkalmazására, ezért a feldolgozás során kiemelt szerepet kap a földszint és a pinceszint technológiai összekötése. A fejlesztés három alapvető tevékenység-kiegészítésre alapoz. A továbbfejlesztés alapvető ötlete a szőlőfeldolgozás során keletkező melléktermékek további feldolgozása volt, hozzáadott érték megteremtésének igényével. A három végtermék: a pálinka és magas minőségű borpárlat (szőlőmustból erjesztett bor lepárlásával készül). Az olaj természetes módon hidegen sajtolással, szűréssel és ülepítéssel készül. A lekvár alacsony hőfokon (vitamin és antioxidáns megőrzés végett) hosszú ideig, a megfelelő lekvárállag kinyeréséig készül. A végtermék egyéb magas növényi eredetű termékek kombinációját is magába hordozza (pl. dióbevonása). A végtermékek jól beillenek a Hernyák Birtok organikus, természetes körülmények közötti - kémiai adalékmentes feldolgozás, és az egészséges étrend és kapcsolódó vendéglátás elveibe.

EMVA oldala